Hoe begin je een online business in 2023?

Heb jij ook een droom om vrij de wereld rond te reizen en locatie onafhankelijk zijn? Vanaf het strand of in een koffietentje in een willekeurige stad kun je je werk doen voor een paar uur per dag en de rest van de tijd ben je praktisch vakantie aan het vieren. Dat zijn de mogelijkheden die online ondernemer zijn met zich meebrengt. Het is vaak makkelijker dan je denkt!

Veel mensen denken dat zo’n leven alleen is weggelegd voor mensen die ontzettend veel geluk hebben gehad, maar de waarheid is dat de meeste mensen het niet aandurven om hun eigen onderneming te starten. Dat is zonde, want het mooie van online ondernemen is dat je vaak een stuk minder risico loopt omdat het enige waar je in investeert vaak een website is. Je kunt voor een paar honderd euro al een schitterende WordPress website laten maken. Daarna is het enige wat je nog aan investering kan verliezen je eigen tijd die je erin steekt. Daarom geven we je in dit artikel inspiratie voor jouw online business en helpen we je op weg met je eerste stappen naar een stabiel inkomen met online ondernemen.

Hoe verdien ik geld op het internet?

Geld verdien je door waarde te creëren en dat kan op allerlei manieren. Waar je naar op zoek moet is iets wat jij te bieden hebt en waar een ander behoefte aan heeft. Je hoeft hier ook helemaal het wiel niet voor uit te vinden. Er zijn voldoende voorbeelden in de wereld van hoe je geld verdient van achter je laptop.

  • Een blog beginnen: waarom waag je de stap als blogger niet? Het enige wat je hoeft te doen is af en toe een interessant verhaal te schrijven. Vanaf je eigen site met eigen social media kanalen kun je je eigen verhaal kwijt. Daarnaast maak je af en toe gesponsorde posts of je doet mee aan een affiliate programma waardoor jouw content daadwerkelijk geld waard wordt. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die met stukjes tikken rijk zijn geworden. De investering is nagenoeg nihil dus waarom waag je het er niet op?
  • Online cursussen aanbieden: Ben je ergens goed in? Top! Tijd om dat met de wereld te delen. Mensen zijn altijd op zoek naar manieren om zichzelf te verbeteren. Daar is een cursus ideaal voor. Neem daarom een online cursus op of biedt aan om mensen op afstand te coachen. Een goed webdesign bureau kan je helpen om zo’n website vorm te geven. Zo kun je vanaf iedere uithoek van de wereld geld verdienen.
  • Dropshippen: Een beroemde en ook een beetje een beruchte methode. Er is echter niets illegaals of schimmigs aan. Wat je eigenlijk doet is markt creëren voor een product. Zeker wanneer je zelf ook aanpassingen aan het product laat doorvoeren ben je zeker wel waarde aan het genereren. Zoek daarom eens naar vernieuwende producten waar jij markt voor ziet en start je eigen site. Het risico is nihil en het potentieel is onbeperkt.

Hoe zet je je eerste stappen?

Het mooie van ondernemen is dat er eigenlijk geen regels zijn. Je kunt op allerlei manieren geld verdienen en alles is goed. Ook zijn er verschillende manieren om je bedrijfje van de grond te krijgen. Vaak is het belangrijkste om te weten waar je doelgroep zit en hoe je die moet bereiken. Voor de één is dat via sociale media terwijl een ander het weer van SEO moet hebben. In de regel kun je een cursus beter vindbaar maken via zoekmachines omdat mensen daar echt op zoeken. Een vernieuwend product dat je via dropshipping wil gaan verkopen wordt daarentegen helemaal niet gezocht omdat mensen het niet kennen, daarom zul je vaak moeten adverteren met je product. Wanneer je vanaf dag één volle bak aan de slag wil met je bedrijfje, kun je ook op platforms je product of dienst gaan aanbieden. Hierbij moet je vaak wel commissie afdragen, maar je kunt wel je eerste stappen vanuit een veilige omgeving zetten en al wel alvast een portfolio of merkbekendheid opbouwen. Uiteindelijk bestaat er geen vaste formule om voor altijd rijk en gelukkig te worden. Als die bestond was iedereen dat wel. Waar online ondernemen vooral op neerkomt is durven om keuzes te maken en inzicht hebben in je doelgroep. Wanneer je onderscheidende keuzes maakt waardoor jij jezelf uniek maakt en die keuzes sluiten aan bij wat je doelgroep zoekt of nog niet wist dat ze wilden, dan ben je op het goede pad. Veel succes!